ANDRZEJKI 2019

BAL  ANDRZEJKOWY W LAWENDOWYM DWORKU



~ 23 listopada 2019 r. ~ godzina 20:00 ~


Gra
DJ Snafi - Rezydent Klub30

MENU

Aperitif

  • Prosecco z kawiorem truskawkowym

Starter

  • Półgęsek wędzony na pumperniklu z sosem śliwkowym i jalapeno, podany z pesto z rukoli

Zupa

  • Consome z dyni podane z warzywnym julienne

Danie główne

  • Polędwiczka wieprzowa faszerowana grillowaną cukinią, podana z ziemniakami opiekanymi w rozmarynie i czosnku, otulone carpaccio z buraka i rukoli

Bufet gorący (godzina 22:30)

  • Forszmak Lubelski
  • Pierogi Ruskie z okrasą
  • Pierogi z serem feta i szpinakiem
  • Żeberka w miodzie

Siódme danie gorące (danie serwowane):

  • Barszcz czerwony ze strudlem czosnkowo-warzywnym w cieście francuskim

Bufet zimny /stół szwedzki/

  • Roladka szpinakowa z łososia
  • Kompozycja pasztetów
  • Rolada z tortilli z kurczakiem
  • Śledzik w korzennej marynacie z sałatką fenkuła
  • Kaczka faszerowana po Staropolsku
  • Pstrąg faszerowany w całości
  • Sałatka Grecka z serem feta i orzechami
  • Bukiet sałat z grillowanym kurczakiem
  • Sałatka szpinakowa z jajem przepiórczym, boczkiem, włoskimi orzechami i ziołowym winegret

Bufet zimny /stół wiejski/

  • Kiełbasa Wiejska
  • Boczek ze świni rasy puławskiej
  • Schab z musem chrzanowym
  • Szynka z nogą
  • Salcesony
  • Smalec ze świni rasy puławskiej
  • Regionalne cebularze i chlebki pita
  • Sos tatarski
  • Pikle i grzybki z domowej spiżarki

Serwis kawowy / Napoje / Kompozycja ciast bankietowych /
Alkohol własny lub zakup w barze w promocyjnej cenie 10 PLN / 100ml

Cena: 130 zł / os.

REZERWACJE / INFORMACJE
+48 691 455 320
dworeklawendowy@gmail.com


~ 30 listopada 2019 r. ~ godzina 20:00 ~


Gra
DJ Snafi - Rezydent Klub30

MENU

Aperitif

  • Prosecco z kawiorem truskawkowym

Starter

  • Półgęsek wędzony na pumperniklu z sosem śliwkowym i jalapeno, podany z pesto z rukoli

Zupa

  • Consome z dyni podane z grzaneczkami ziołowymi, pianką rozmarynową i rukolą

Danie główne

  • Pierś z kaczki w glazurze wiśniowej podana z ziemniakami opiekanymi w rozmarynie i czosnku z carpaccio z buraka i rukoli

Deser

  • Marynowana gruszka w winie korzennym z sosem waniliowym i sorbetem cytrynowym

Bufet gorący (godzina 22:30)

  • Forszmak Lubelski
  • Łosoś pieczony w pomarańczach podany na dzikim ryżu
  • Wołowina po burgundzku

Bufet gorący (godzina 24:00)

  • Żeberka w miodzie
  • Pierogi z jarmużem i orzechami włoskimi

Siódme danie gorące (danie serwowane):

  • Barszcz czerwony ze strudlem czosnkowo-warzywnym w cieście francuskim

Bufet zimny /stół szwedzki/

  • Roladka szpinakowa z łososia
  • Pasztet cielęcy ze szparagami i musem chrzanowym
  • Rolada z tortilli z kuczakiem
  • Hummus w kubeczkach ogórkowych
  • Śledzik w korzennej marynacie z sałatką fenkuła
  • Kaczka faszerowana po Staropolsku
  • Befsztyk tatarski z gryką
  • Tatar z łososia
  • Bukiet sałat z serem lazur, winogronem i orzechem nerkowca
  • Sałatka z gęsiną wędzoną, pomarańczą i migdałem w sosie z granatu
  • Sałatka śródziemnomorska z krewetkami
  • Sałatka szpinakowa z jajem przepiórczym, boczkiem, włoskimi orzechami i ziołowym winegret

Bufet zimny /stół wiejski/

  • Kiełbasa Wiejska
  • Boczek ze świni rasy puławskiej
  • Schab z musem chrzanowym
  • Szynka z nogą
  • Salcesony
  • Smalec ze świni rasy puławskiej
  • Regionalne cebularze i chlebki pita
  • Sos tatarski
  • Pikle i grzybki z domowej spiżarki

Serwis kawowy / Napoje
Drink bar / wódka & wina bez ograniczeń

Cena: 180 zł / os.

REZERWACJE / INFORMACJE
+48 691 455 320
dworeklawendowy@gmail.com

* * *